Energiemanagement

bellen

HSP’ers en mensen op het autismespectrum hebben sneller last van storende energieën uit hun omgeving. Het helpt als je manieren hebt om die storende energieën snel te verwijderen. Doe je dat niet, dan blijft de spanning van de dag in je systeem hangen waardoor je sneller overprikkeld kunt raken, minder goed tot rust komt en zelfs overbelast kunt raken. Hier een aantal snelle en gemakkelijk toepasbare hulpmiddelen voor energiemanagement.

Ons energielichaam staat in een open verbinding met onze omgeving. Wij hebben onze eigen energie, die sterk is gekleurd door onze persoonlijkheid en blauwdruk, die we kunnen afgeven aan onze omgeving. We nemen ook energieën op uit onze omgeving. Waar je mee omgaat, daar word je letterlijk mee besmet. Ons lichaam probeert die omgevingsenergie weer af te staan aan waar het vandaan is gekomen. Alleen niet iedereen kan dat even gemakkelijk. De omgevingsenergie stroomt namelijk via de voeten naar de aarde. Vergelijk het maar met een aardlekschakelaar: is er teveel ‘stroom’,  dan vloeit het overtollige af naar een plek waar het geen kwaad kan. De aarde. Wanneer we goed ‘geaard’ zijn, zijn we-net als de elektra in ons huis- goed in staat om met energieoverschotten om te gaan. Het gaat om de verbinding met de aarde.

earth-2113656__340

Alleen: mensen die hoofdzakelijk uit hun hogere chakra’s putten- kruin, voorhoofd, keel en hart, zijn niet goed geaard omdat de verbinding met de lagere chakra’s -zonnevlecht, buik en stuit- niet optimaal is. Het teveel aan energie blijft in de eigen aura rondwervelen, met name in die hogere chakra’s en kan niet weg. We zitten ‘in ons hoofd’.  Het is ook een vluchtmechanisme om al die storende energieën niet waar te nemen. Maar dat je ze niet voelt, betekent niet dat ze er niet zijn. Bij mensen die vooral uit hun lagere chakra’s putten speelt dit probleem niet. Alles vloeit moeiteloos via de voeten naar de aarde. Zij zijn goed geaard.

Aarden is vak op zichzelf. Leren aarden als je het bent vergeten of nooit goed hebt geleerd is een kwestie van de lange adem en iedere dag leer je het iets beter. Totdat het zover is kun je wel gebruik  maken van een aantal noodmaatregelen. Hoe maak je je energielichaam weer schoon? Ook voor goed geaarde mensen is het fijn af en toe het energielichaam op te schonen, maar zolang mensen nog worstelen met aarden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed blijft functioneren en op jezelf blijft staan.

Visualiseren

Bekend en simpel. Wanneer je een storende vibe opmerkt (je moet je bewust zijn van je eigen energie om de ‘indringer’ te kunnen opmerken, dat is stap 1 aarden), razendsnel een ei of piramide om je heen visualiseren, een diafragma sluiten, de rits dichttrekken, een ring van licht om je heen visualiseren. Het maakt niet zoveel uit, als het voor jou maar krachtig voelt. Naar mijn ervaring is het lastig om langdurig met een bewuste visualisatie rond te lopen maar als noodmaatregel werkt het goed.

Handen onder de kraan

Word het je even teveel? loop naar de kraan en laat even koud water over je polsen stromen en dep even je voorhoofd. Een goede remedie voor op werk en onderweg.

water-2614538__340

Mediteren op de wc

Vaak de enige plek waar je terecht kunt en helaas niet de meest charmante. Als je dan toch zit, maak even gebruik van de gelegenheid om te mediteren. Pas je yogaoefeningen aan aan de ruimte die je in het kleinste kamertje hebt. Je werkgever is verplicht om een kolfruimte aan het personeel aan te bieden, maar de ‘ontprikkelruimte’ lijkt nog lang niet in zicht. Wie durft het in te brengen bij de medezeggenschapsraad?

Bij thuiskomst: douchen

Veel mensen hebben de gewoonte om te douchen bij het opstaan of voor het slapengaan. Experimenteer eens met douchen zodra je thuiskomt. Het spoelt je aura schoon en je ontspant. Waarom zou je daarmee wachten tot het tijd is om te gaan slapen? Je kunt het reinigingsritueel eventueel versterken door jezelf te wassen met een douchegel met etherische oliën of jezelf een smudge met een paar druppeltjes etherische olie te geven. Lavendel en Rozemarijn zijn erg effectief. Opgefrist beginnen met koken maakt een wereld van verschil. Je zult merken dat je s avonds gemakkelijker ontspant als ‘de dag niet meer in je aura hangt’.

Avondgarderobe

Energieën blijven erg gemakkelijk in je kleding hangen. Als je bij thuiskomst doucht, trekt dan meteen schone kleren aan. Je hoeft niet elke keer schone kleding te pakken, als je een set kleding voor de week als avondkleding neemt, is het prima. Geen geurtjes, zweet of storende energieën. De gedragen kleding kun je even uithangen. De energieën vervloeien snel en de volgende dag kun je het weer aan als je wilt. Je zult merken dat je avondkleding ‘vol’ raakt met energie ook al is die niet vies geworden. Even een opfriswasje helpt dan.

Aurareinigen

Er zijn veel manieren. Wierook en palosanto zijn klassiek. Naar mijn gevoel is de reiniging sterker als je er ook schone kleding bij aantrekt. Floridawater is ook een reiniger. De flesjes zijn prijzig maar je hoeft maar heel weinig te gebruiken omdat het om de essentie gaat. Er zijn aurasprays te koop, maar ze zijn duur. Om die reden heb ik ze nooit gebruikt. Ik kan prima uit de voeten met floridawater, palosanto en wierook. Het enige voordeel dat ik kan bedenken is dat het discreet is, dus als je ergens bent waar men er raar van zou opkijken of waar wierook aansteken geen optie is,  zou je ze kunnen gebruiken. Salie is ook een goede reiniger. Naar mijn ervaring harmoniseert floridawater je eigen emotionele energie, haalt palosanto de energie van anderen weg en verwijdert bergsalie negatieve energie. Wierook is meer een algemene sfeerbrenger en brengt je hersenactiviteit over van de linker- naar de rechterhersenhelft. Experimenteer ermee.

clouds-164757__340

Luchten

Frisse lucht doet wonderen. Voel je je niet meer happy in je eigen huis, vooral nadat je een heftige emotie hebt doorgemaakt of ergens over hebt lopen malen, gooi dan de boel tegen elkaar opeen. Eventueel in combinatie met salie. Het is sowieso een goed idee om na het branden van salie te ventileren.

Muziek

Zachte muziek met oordopjes helpt je in een rumoerige omgeving om je terug te trekken in je eigen bubbel. Daardoor komen er minder storende energieën binnen. In je eigen luchtbel ben je ook minder ontvankelijk voor de informatie die je beslist wel mee moet krijgen, dus zoek een balans. Ook een headset met noise cancelling kan goed helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *